Mar 24, 2010

M´agrada estar cansada

M´agrada sentir-me cansada, gitar-me al llit i que em pese el cos, que s´afone en el profund matalàs. Aquesta setmana sent el plaer del cansanci cada vesprada a les 20h quan torne a casa. Quan em sent cansada sóc feliç, he aprofitat el dia i l´he viscut, he caminat pel carrer, he anat 40 vegades de Filologia a Història i puc donar per acabades totes les feines que tenia apuntades a l´agenda per a avui. Demà serà un altre dia, i començaràn de nou més i més feines que em fan viure la vida de forma intensa, tal i com l´entenc. Som així som éssers actius, tenim la maleïda sort de no poder parar ni un minut.

Mar 21, 2010

Galleria degli Uffizi

No hi ha cap dubte de que hi ha espais (llocs) que tenen màgia. Un d´ells per a mi és la Galleria degli Uffizi. Pas diari dels Medici de camí cap a casa. La Galleria forma part del corredor Vasari, camí que es van fer la família Medici per a anar del Palazzo Vecchio al Palazzo Pitti sense tenir que passar pels carrers de Florència. Aquest tram del corredor, el que compren la Galleria, servia de galeria privada d´art on la família exposava les joies d´art que posseïen. L´edifici sense voler et transporta al passat, t´impregna de història i et fa viure unes hores envoltada d´impressionants quadres, escultures, retaules, tapissos.. que jo malauradament no se apreciar amb tota la seua plenitud.

Al marge de les obres d´art, el que més em va impressionar va ser la seua energia, era inevitable passejar per ella i sentir el pas del temps, la càrrega històrica impregnava tot l´espai i no et deixava pensar en un altra cosa que no fora la vida d´aquell edifici, els seues dies i les seues nits, els segles que ha perviscut observant milions de persones que l´anaven visitant i l´han conformat tal i com és avui al segle XXI.

 Vista des de la Galleria